Засуджений в Криму українець Андрій Лугін оголосив протест проти переведення в Республіку Мордовію з кримської в'язниці. Також ув'язнений відмовляється визнавати себе громадянином Росії тільки тому, що сталася анексія півострова.

Про це розповів адвокат Віталій Набухотний, передає Центр інформації про права людини.

Нагадаємо, в 2010 році кримський Апеляційний суд засудив Андрія Лугіна до довічного ув'язнення за розбої та грабежі у складі скандальної "банди Лаптєва". Після анексії півострова йому хотіли присвоїти громадянство Росії, проте українець опротестував "ініціативу".

Рідні Лугіна скаржаться на огидні умови утримання в СІЗО і на плачевний стан здоров'я ув'язненого: медичної допомоги він не може дочекатися вже який рік. "Знай.ua" нагадує, що вчора, 25 квітня, Андрій Лугін оголосив сухе голодування проти етапування в республіку Мордовію.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще