У Сімферопольському СІЗО більше трьох років незаконно утримують українця Андрія Лугіна, визнаючи за ним російське громадянство. 26 квітня ув'язненого повинні етапувати до Росії, і в знак протесту українець заявив, що з 24 квітня він переходить на сухе голодування.

Про це повідомив адвокат Лугіна Едем Семедляєв на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні на мою адресу надійшло звернення від громадянина України, засудженого Лугіна А.А., який утримується в Сімферопольському СІЗО. 26 квітня його планують етапувати на материк для відбування покарання. Від безвиході, з завтрашнього дня він оголошує сухе голодування", - пише Семедляев.

Нагадаємо, в 2010 році Апеляційний суд Криму засудив Лугіна до довічного ув'язнення за участь в "банді Лаптєва", яка з кінця 90-х і до початку 2000-х скоїла серію нападів і вбивств у Керчі. У травні минулого року українця збиралися відправити відбувати термін в російській республіці Мордовія. Стан здоров'я Лугина плачевний, він потребує серйозного стаціонарного лікування.

Раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, що в колонії Брянська російські тюремники знущаються над українським політв'язнем, вимагаючи відмови від зустрічі з консулом.

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще