Співробітники брянської колонії не допустили українського консула до українського політичного в'язня Віктора Шури.

Про це написала координатор проекту "РосУзнік" Яна Гончарова в соціальній мережі.

"До Віктора Шури приїжджав консул України Геннадій Брескаленко. Ще до цього співробітники колонії кілька разів змушували Шуру написати відмову від зустрічі з консулом, погрожуючи "в Столипіні покатати месяцок до Красноярська, щоб заспокоївся", - заявила правозахисниця.

За її словами, те ж саме відбулося і сьогодні. Українця викликали і змушували написати відмову від зустрічі з консулом. Коли він відмовився, його посадили в камеру без світла, опалення, меблів, води, їжі і туалету.

Протримали українця в цій камері до 7 годин. Сказали, що не дадуть зустрітися з консулом. "З моменту переведення в Брянськ Шура також не отримує листів і як і раніше не отримує газету", - написала Гончарова.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що престижну премію Барбари Голдсміт "Свобода писати" присудив українському режисерові Олегу Сенцової американський ПЕН-центр. Сам лауреат зараз знаходиться в катівнях російської в'язниці, незаконно засуджений за тероризм.