Дослідники орбітальної станції MAVEN виявили в атмосфері Марсу надлишок металів, які спантеличили вчених та викликали масу запитань.

Про це пишуть вчені NASA на сторінках журналу Geophysical Research Letters.

В іоносфері Червоної планети знайшли сліди заліза, магнію та натрію. За резульатами дослідження вчених, ці елементи потрапляють до газової оболонки четвертої планети Сонячної системи внаслідок зіткнення астероїдів з небесним тілом.

Через відсутність глобального магнітного поля, метали не розприділяються шарами, як на Землі, а скупчуються у місцях, де спостерігаються потужні локальні магнітні поля.

Нові дані стали предметом дослідження утворення висотних хмар космічного об'єкта. Раніше вчені лише припускали ймовірність утворення металів в атмосфері планет Сонячної системи. Проте нещодавнє дослідження підтвердило наявність елементів на інших, крім Землі планетах.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Тепер перед спеціалістами MAVEN стоїть завдання вивчити швидкість витікання газів (кисню і водню) з атмосфери Червоної планети та з'ясувати яким чином планета втрачає воду. Усі ці дослідження дадуть змогу зібрати дані для здійснення пілотуючих місій на Марс.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", вчені з'ясували вплив Юпітера на розміри сусідньої Червоної планети. Астрофізики впевнені, що гравітаційні сили Юпітера перешкоджали утворенню якогось великого тіла в орбітальних межах Марса.