В австрійському місті Інсбрук відновили й фактично врятували від знищення могилу міністра уряду УНР Миколи Ковалевського. Його поховання власними силами відновила місцева громада українців. Українці встановили тимчасовий хрест та потурбувались про оформлення могили.

Це історичне поховання могла спіткати доля могили Олександра Олеся в Празі. Кілька років тому могила міністра уряду УНР була під загрозою. Її називали одним із найбільш проблемних з-поміж поховань видатних українців у світі.

В Австрії земля на кладовищі надається в оренду на 10 років. Оскільки зв'язок із сім'єю Ковалевських втрачено, і оплатити вартість оренди було нікому, це зробив посол України. Він з власної кишені заплатив за оренду землі для могили Миколи Ковалевського.

Однак наступного року термін оренди завершується. Тому посольство України в Австрії подало в Київ запит на кошти для продовження оренди та виготовлення надгробного пам'ятника.

Микола Миколайович Ковалевський — український політичний діяч, кооператор і публіцист, поет. Ковалевський був міністром земельних справ УНР.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще