Північноатлантичний альянс зняв мотиваційне відео про історію українського воїна АТО, який в ході жорстоких боїв під Дебальцевим Донецької області був поранений і отримав важке обмороження обох ступнів і кистей рук.

Ролик "Шлях України до відновлення" НАТО опублікувала на своєму каналі в YouTube. Героєм міні-фільму став 42-річний киянин Вадим Свириденко, який втратив обидві руки і ноги після того, як потрапив із товаришами у засідку. Боєць побував у полоні, переніс ампутацію, але не здався. Вадим пройшов курс реабілітації в США і почав нове життя.

В таборі реабілітації воїнів АТО Вадим взяв участь у марафоні, який присвятив тим бійцям, що загинули.

Як повідомляв сайт "Знай.ua", за даними Міністерства оборони, в ході виконання бойових завдань на передовій в АТО загинули 2652 військовослужбовці. Згідно з даними ООН, за три роки конфлікту на Донбасі загинуло майже 10 тисяч осіб.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще