Безкоштовний додаток "Каратєль", розроблений волонтерами, допоможе громадянам швидко повідомити про правопорушення у відповідні органи, повідомляє People’s Project.

Тепер кожен небайдужий "Каратєль" зможе поскаржитись на хамство чи вимагання хабара, на порушення правил паркування, ями на дорозі і т.д.

Будь-яка скарга залишиться анонімною і попаде до професійних юристів, які опрацюють заявку і направлять до відповідних органів, що будуть зобов’язані це порушення усунути. Відповідь на свою скаргу користувач зможе переглянути у додатку на мобільному телефоні.

При реєстрації в мобільному сервісі користувач вказує особисті дані, однак вони не будуть фігурувати у зверненнях до органів влади і ніде не будуть опубліковані. Вони будуть доступними лише для обмеженого кола співробітників громадської організації.

За словами волонтерів, додаток "Каратєль" значно спростить процес направлення скарг від громадян. Наразі у мобільному додатку доступні сім видів скарг: вимагання хабара, хамство, продаж простроченого товару, порушення правил паркування, куріння в закладах харчування, яма на дорозі, порушення благоустрою.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Додаток вже можна безкоштовно скачати на iTunes (для продукції Apple) або Google Play (для пристроїв на Android).

Як повідомляв сайт Знай.ua, в Україні запустять мобільний додаток, який попереджає про обстріл