На територію Європейського союзу неможливо потрапити із паспортами, які видали після анексії Криму. Мешканці півострова можуть подорожувати без віз виключно з біометричним документами громадянина України.

Про це повідомив прес-аташе Представництва Європейського Союзу в Україні Давід Стулік, передає «УНІАН». Він зазначив, що наразі мешканці окупованого Донбасу та Криму більш зацікавлені у отриманні українського громадянства. Це буде важливим посилом для них, бо частина їх бажає безперешкодно їздити в ЄС.

«Зараз їм дана можливість – або ви їздите з російськими паспортами, звертаєтесь за візами, платите 60 євро або у вас є біометричний паспорт українського громадянина, і ви їздите без віз», - пояснив Стулік.

Він додав, що українська влада має демонструвати, наскільки важливо і варто бути громадянином України. Прес-аташе зауважив, що Євросоюз робитиме все можливе в рамках візової політики, щоб підтримати територіальну цілісність України.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, на розгляд Верховної Ради винесли законопроект, де передбачається створення національної автономії для кримськотатарського народу.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще