Група вчених з Британського університету вирішила з'ясувати, чому більшість представниць прекрасної статі так люблять ходити по магазинах.

Дослідники провели серію опитувань, проаналізували психологічні і соціальні показники, в результаті чого дійшли висновку, що причиною такої пристрасті є матінка-природа, а саме генетика.

З найдавніших часів жінка займалася облагороджуванням житла своєї сім'ї і турбувалася, аби діти і чоловік були нагодовані й одягнені. За тисячі років побут постійно змінювався, однак основний принцип життєвого укладу залишився тим самим: часто чоловік заробляє гроші, а жінка розподіляє їх на благо своєї сім'ї.

Тому представниці слабкої статі можуть годинами ходити серед магазинних полиць, вибираючи найякісніший предмет і найвигіднішу ціну. Що стосується косметики, прикрас і чисто жіночих нарядів, витоки теж слід шукати у давніх племен. Тоді людина не дуже хвилювалася через питання вірності й відданості: полігамність була занадто поширеним явищем, а жінка розуміла, що свого годувальника потрібно утримувати будь-яким способом, адже конкуренція в усі часи була досить великою. Сучасні жінки часто на підсвідомому рівні намагаються якнайкраще "прикрасити себе", щоб приваблювати сильну стать і відлякувати суперниць.

Раніше портал "Знай.ua" писав про те, що психологи розповіли про позитивні сторони жіночої дружби.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще