Група вчених Лейденського університету, що у Нідерландах, створили крихітний суперкомп'ютер Little Green Machine II.

"Розмір високотехнологічного пристрою дорівнює чотирьом коробкам від піцци", - повідомляє сайт dailytechinfo.

На сьогодні Little Green Machine II - найменший з існуючих аналогів суперкомп'ютерів, при цьому обчислювальна потужність машини становить 0.2 Пфлопс.

Розробники планують використання компактного пристрою для роботи зі штучним інтелектом, розрахунків океанографії, а також для моделювання астрофізичних процесів.

Як уже згадувалось, обчислювальна здатність пристрою становить 0.2 Пфлопс, що дорівнює потужності десяти тисяч звичайних комп'ютерів.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Для перевірки працездатності приладу вчені задали математичний розрахунок зіткнення галактик Чумацького Шляху з Андромедою.

Вперше подібну операцію виконав суперкомп'ютера Titan, що знаходиться у національній лабораторії, тепер же вчені можуть виконувати подібні розрахунки на своєму робочому місці.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", людству загрожує гігантський астероїд.