Полярне сяйво не лише не припиняє дивувати своєю красою, але й відкриває нові незвідані таємниці цього незвичайного явища. Нещодавно вчені, спостерігаючи за яскравими спалахами в небі, відкрили нове, досі невідоме науці природне явище.

Під час полярного сяйва у Канаді небо перетнула фіолетова дуга, - пише INVADERS. Незвичайну дугу спочатку побачили астрономи-аматори, які спостерігали за нічним небом. Згодом до них приєдналися фахівці з Університету Калгарі.

Дані, що отримали з камери та супутників, дещо спантеличили вчених. Дослідники відзначили, що у момент появи незвичайної фіолетової дуги, датчики зафіксували різкий стрибок температури на три тисячі за Цельсієм на висоті 300 кілометрів над Землею. Підвищення температури супроводжував газовий потік, яки поширився на 25 кілометрів та рухався зі швидкістю 6 кілометрів за секунду.

Що саме за явище з'вилося у небі над Канадою, вчені точного пояснення не знайшли. Для більш точного визначення варто провести ряд досліджень та спостережень.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", співробітники NASA показали красу полярного сяйва з борту МКС.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще