У оновленому довіднику Американської академії неврології йдеться про те, що ботокс є безпечним і ефективним засобом для лікування хронічної мігрені і неврологічних розладів.

Ботокс застосовується для розгладження зморшок. В основному жінки звертаються до фахівців для проведення цієї процедури, щоб повернути свою молодість, красу і гладку шкіру обличчя.

Сам препарат є ботулінічним токсином, який виробляється з допомогою бактерій. В ході досліджень, вдалося з'ясувати, що цей токсин блокує виділення речовини в нервових закінченнях. В результаті зменшується м'язове скорочення і передача больового сигналу.

Для дослідження були взяті чотири препарати ботулінічного токсину, який доступний тільки на території США. Після певних дослідів, вчені змогли зробити висновок про те, що лікування цим методом абсолютно безпечна.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Лікувати ботуличним токсином можливо тільки хронічну мігрень (головний біль, яка триває від 15 і більше днів), спастичність м'язів у дорослих (м'язова напруженість, яка заважає рухам, зазвичай виникає при ушкодженні спинного мозку та інших неврологічних травм), захворювання блефароспарм (захворювання, при якому закриваються очі) і захворювання цервікальною дистонєю (розлад головного мозку, яка впливає на контроль м'язів шиї, коли у хворого мимоволі нахилена голова в одну сторону).

Дослідження вчених вражають. Наука прогресує і вченим вдається знаходити інше застосування навіть косметичних процедур.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що головний біль і нудота може сигналізувати про симптоми серйозних захворювань.
Причинами дискомфорту пояснюються фізіологічними змінами в організмі, наприклад, вагітність. Однак, коли голова болить і нудить інтенсивно, присутні і інші симптоми, можливі досить серйозні захворювання, що вимагають допомоги лікаря.