Проросійські найманці не припиняють провокацій на тимчасово окупованих територіях. Попри Мінські домовленості, терористи так званої ДНР продовжують обстрілювати українські позиції із забороненої зброї.

Відповідні дані оприлюднені на офіційному ресурсі штабу АТО.

У відомстві зазначили, що ситуація на передовій залишається складною, але бійцям ЗСУ вдається успішно утримувати оборону.

Тільки протягом минулої доби бойовики близько 29 відкривали вогонь. Зокрема, на Маріупольському напрямку вони застосували міномети калібру 120 мм і 82 мм, а також великокаліберні кулемети і гранатометні системи різного типу. Поблизу Мар'їнки та Троїцького також помітили ворожих снайперів, а в районі Водяного окупанти стріляли із протитанкової зброї.

Недалеко від Широкино, де базуються українські морські піхотинці, терористи "ДНР" застосували БМП та стрілецьку зброю, а поблизу Павлопіля – гранатомети.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Не спокійно і на Донецькому напрямку, де російські найманці зі великокаліберних кулеметів стріляли по Авдіївці.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що екс-ватажок терористичного угрупування "Схід" Олександр Ходаковський зізнався, що бойовики так званої ДНР несуть суттєві втрати кожного дня - під час протистояння із українськими військовими, гинуть близько півсотні проросійських найманців.