В Україні з 1 квітня 2017 року змінюють розміри допомоги по безробіттю для застрахованих осіб. Мінімальний платіж виріс на 120 гривень і тепер складе 1280 гривень.

Про це повідомляє прес-служба Державної служби зайнятості. Норма про збільшення суми допомоги прописана в постанові правління Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування. Розмір виплат зріс, щоб поліпшити матеріальне забезпечення безробітних українців.

У Законі "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття" чітко прописані категорії, які можуть претендувати на соціальні виплати. Допомогу не платитимуть довше 360 календарних днів протягом двох років. Люди передпенсійного віку, а саме тим, кому залишилося два роки до виходу на заслужений відпочинок, можуть претендувати на виплати в 720 календарних днів.

"Це підвищення стосується застрахованих осіб, страховий стаж яких протягом 12 місяців, що передували реєстрації в центрі зайнятості, становив не менше шести місяців. Такі громадяни мають право на отримання допомоги по безробіттю, розмір якої залежить від розміру заробітної плати за останнім місцем роботи, страхового стажу і причини звільнення, проте не може бути менше, ніж 1280 гривень", - пояснили в службі зайнятості.

Обмежили також і максимальний розмір допомоги по безробіттю. Виплата не перевищуватиме суму чотирикратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, з 1 квітня піднімуть суму виплат для воїнів АТО. Вони отримають збільшені доплати до основної зарплати.