Нову тканину, з якої в майбутньому шитимуть форму для українських бійців, показав у відео на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook радник президента Петра Порошенка Юрій Бірюков.

Він написав, що поки всі скаржилися на тканину 2701 та на стовідсоткову бавовну а також радили монетизувати видачу форми чи купувати її в НАТО, українські виробники працювали над тим, аби створити високоякісний матеріал для військових одностроїв.

І результати вже є.

"Параарамід, нейлон, вогнетривка модифікована віскоза. Поки що тестові зразки, поки ще дослідження і експерименти. Але! Зроблено в Україні. На нових верстатах. І вже скоро зможемо тестувати", – наголосив автор.

Была ткань 2701, и было плохо. Была ткань 100% х/б, и было плохо. И было множество советов умных, но больше глупых - от ...

Posted by Юрий Бирюков on Thursday, 27 April 2017

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

На відео можна побачити, що тканина не горить, навіть якщо на неї тривалий час діє вогонь.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", минулого року розгорівся скандал через те, що Нацгвардія закуповувала неякісні берці для вояків у фірми, що вже раз продала військовим бракований товар.