Українські воїни, які знаходяться на південній ділянці фронту АТО, пережили один із найпотужніших обстрілів за останній час. Ворог обстрілював приморські фронтові позиції з важкої артилерії і танків.

За словами солдат, настільки потужного обстрілу не було із 2014 року, повідомляє ТСН. Під час артобстрілу прямим влучанням розбило спостережну позицію українських військових. Звідти поранених бійців евакуювали під прикриттям кулемету.

Лише на одну позицію протягом двох годин впало 86 крупнокаліберних снарядів. Такі ж потужні атаки ворога були й на сусідні об'єкти ЗСУ.

"За відчуттям, працювали танки, "Нони" і САУ 152 калібр", - кажуть військові.

Пристрілку ворог почав до обіду. Осколки зачепили двох хлопців на спостережній позиції у перші ж хвилини. Поки їм надавали допомогу, ще двоє захисників України отримали важкі поранення. "Вони не ховаються, коригують вогонь зі своїх пунктів оборони, ми їх інколи бачимо, даємо нашій артилерії наводки – відповідь не дозволяють давати", - розповів морпіх із позивним "Стаф".

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Не зуміли допомогти й побратими з сусідніх позицій, бо на озброєнні мають лише кулемети, котрими супроти артилерії не зарадиш.

"Таке враження, що окрім нас, це нікому не потрібно, ніхто не хоче війни – всіх влаштовує ситуація, котра зараз", - дивується морпіх "Гога".

Як повідомляв сайт Знай.ua, український захисник назвав єдиний рецепт перемоги. За словами солдата, перемога можлива лише тоді, "коли українці усвідомлять, що наша вітчизняна війна йде зараз.