Київська міська рада звернеться до Міністерства культури України з проханням дозволити перенести пам'ятник Миколі Щорсу.

Про це повідомила прес-служба Київради.

Так, в четвер, 23 березня, на планетарному засіданні депутати прийняли рішення "Про заходи з переміщення (перенесення) пам'ятки військовому діячу Щорсу Н.А."

Пам'ятник відноситься до списку об'єктів культурної спадщини національного значення. Саме тому переміщення монумента не можливе без погодження вищих органів влади.

"Ми маємо виконати закон України про декомунізацію, а постамент Щорсу якраз підлягає під відповідний закон. Разом із тим, пам'ятник справді унікальний, це перший кінний постамент після Другої Світової війни. І необхідно його зберегти належним чином. Пам'ятник часто стає об'єктом вандалізму з боку радикально налаштованих активістів, які намагаються демонтувати постамент самотужки", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Крім того, стало відомо, куди хочуть перенести монумент. По словам секретара Київради Володимира Прокопіва, його доцільно розмістити у Музеї монументальної пропаганди СРСР.

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", пошкодження пам'ятника Щорсу викликало бурхливі дискусії серед українців і росіян.