Український журналіст, кореспондент інформаційного агентства УНІАН Роман Цимбалюк розповів у ефірі телеканалу "112 Україна" про подробиці свого затримання в Москві.

"Сьогодні, виконуючи наше редакційне завдання, відправилися в Московський держуніверситет записувати інтерв'ю з аспірантом Захаром. Це той сміливець, який вивісив 18 березня з одного з вікон Московського держуніверситету український прапор. Він таким цікавим способом намагався протестувати проти поганих умов проживання в гуртожитку. Ми його знайшли, записали з ним дуже цікаве інтерв'ю. ... Але коли я попросив його показати нам прапор, який він вивішував, то після цього до нас підійшли поліцейські, почали перевіряти документи, почали говорити, ніби ми тут проводимо несанкціонований мітинг або вигукуємо якісь гасла. Акредитації МЗС їм стало недостатньо. Приїхав якийсь оперуповноважений, який теж дуже багато розпитував, чим ми займаємося", - розповів Цимбалюк.

За словами журналіста, після всіх цих розпитувань, московські копи забрали його, оператора телеканалу "1 + 1" Микиту Бородіна і аспіранта до відділку, не пояснюючи причини. Поліцейські сказали лише, що їм нібито потрібно проаналізувати всі матеріали, а цього не можна зробити на місці, лише у відділку.

«Там ми провели три години. Після всіх цих формальностей нас відпустили. У тому числі Захара - нашого героя. Ми зараз працюємо», - зазначив Цимбалюк.

За словами журналіста, російські правоохоронці не застосовували силу проти затриманих. "Все в порядку, ніхто нас і пальцем не торкнув", - сказав Цимбалюк.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Як повідомляв сайт Знай.ua, 21 березня російські силовики затримали в Москві українського журналіста Романа Цимбалюка