Американський блогер Пітер Шріпол зібрав модель літака з паперових відер, які він придбав в ресторані KFC. Чому він вибрав для своєї конструкції саме ці відра – Пітер і сам не зміг пояснити. Напевне просто вони впали йому в око.

Блогер розмістив на своєму youtube-каналі відео, яке демонструє етапи конструювання моделі. Взявшись до справи, Шріпол спочатку побудував з пінопласту корпус літака. Він просто вирізав з нього певні деталі і склеїв їх між собою.

Пізніше Пітер прикріпив два паперові відра і намагався запустити свій літак. І що здивувало його самого - конкструкція таки полетіла.

У своїй моделі винахідник використав ефект Магнуса - фізичне явище, завдяки якому рухомі об'єкти починають рухати саму констукцию.

Однак як розповів сам Шріпол, його "відровий" літак злетів не з першої спроби - чоловікові довелося кілька разів переробляти конструкцію і змінювати положення паперових відер.

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Як повідомляв сайт Знай.ua, Елон Маск показав першу поїздку на новій моделі Tesla і розкрив терміни її запуску в продаж.