Експерти з каліфорнії в ході досліджень прийшли до висновку про те, що люди середнього віку, які вживають продукти з високим вмістом білка тваринного походження найбільше піддають небезпеці своє здоров'я як і курці.

Це дослідження тривало майже 20 років, де брали участь більше шести тисяч чоловік. Люди, в чий раціон входять страви, насичені тваринним білком в чотири рази більше ризикують померти від раку. Вчені порівняли вплив тваринних жирів на організм зі станом здоров'я тих людей, які викурюють в день близько 20 сигарет в день. Медики постійно застерігають курців про ризик розвитку онкологічних захворювань. Вживання м'яса і сирів активізує розростання ракових пухлин і здатно прискорити процес старіння клітин.

Як стверджують вчені, небезпечне харчування вважається, коли щодня надходять в організм калорії з білкової їжі. Людям, у літньому віці рекомендується споживати не більше 0,8 білка на 1 кілограм маси тіла. Наприклад, якщо людина важить 57 кілограм, необхідно з'їдати близько 45-50 грамів білка на добу. Виходячи з цього літнім людям допустимо вживати малу кількість м'ясо, але мало хто дотримується цих правил, так як м'ясо сильно насичує і щоб вгамувати голод ми можемо з'їсти один стейк, який вже містить 77 грам білка, один стакан молока містить 12 відсотків денної норми необхідної кількості білка, а шматок сиру вагою 40 грам дає 20 відсотків білка.

Популярні новини зараз
Цивільних братимуть до війська без мобілізації: залучать ТЦК та рекрутингові центри Гороскоп на сьогодні 9 квітня: гроші, сварки та шанс усе змінити у середу Пенсіонерам виплатять доплати до дня народження: отримають до 10 тисяч гривень Допомога на поховання пенсіонера: розмір виплат у 2025 році
Показати ще

Якщо дотримуватися думки дослідників, небезпечно для організму тільки червоне м'ясо, молочні продукти, до складу яких входить велика кількість білка. Лікарі настійно рекомендують замінити сир і червоне м'ясо на вживання курки, бюобовых, горіхів, зернових та овочів.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що особливо шкідливе м'ясо, яке пройшло будь-яку термічну обробку: копчення, соління, додавання хімічних речовин. Після таких процесів воно має такий же згубний вплив на організм, як алкоголь,тютюн чи наркотики.