З приходом тепла дівчата і жінки миттю перевзуваються в більш привабливе взуття, що не можна дозволити собі у слизький зимовий час. Одягаючи взуття на підборах жінка і дівчина стає більш привабливою, високою, стрункою. Взуття на підборах додає впевненості жіночої статі і значно підвищує увагу з боку чоловіків.

Але у краси є зворотна сторона медалі. Мінус взуття на підборах в тому, що вона не завжди зручна, але ми все одно ідемо на ці жертви і носимо цю взуття. В кінці дня ви відчуваєте сильну втому в ногах, іноді з'являються натоптиші, мозолі, великий палець часто натирається з-за такого взуття, але це ще не найстрашніші негативні наслідки, які можуть бути від взуття на підборах.

Як реагує тіло, коли ми ходимо на підборах?

Додаткові сантиметри в зростанні нікому не завадять, але чи варто так знущатися над собою, щоб після важкого дня ваші ноги шалено втомлюються і прийшовши додому їх треба реабілітувати. Коли ми відчуваємо біль в ногах при ходьбі на каблуках, нам постійно хочеться присісти, наші дії автоматично сповільнюються з-за того, що ми ходимо в незручному взутті. При дрібній і незручною ходьбі ми ушкоджуємо кістки і нерви.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Підбори впливають на ступні. Коли ми носимо взуття на плоскій підошві, наші ступні працюють як амортизатори, які допомагають правильно розподілити вагу тіла. Це потрібно для того, щоб наш скелет не був під високим тиском. Коли ми ходимо на підборах, основна вага тіла приходить на подушечки стопи і кісточки пальців. Чим вище каблук, тим гірше для нашого тіла в цілому.

Підбори впливають на щиколотки і гомілки. Коли ти йдеш на підборах, щиколотки приймають неприродний для них становище. У результаті може сповільнитися мікроциркуляція в кінцівках. Регулярне ж переміщення на високих шпильках загрожує варикозом. Після того, як ми знімаємо туфлі на високому каблуці, не завжди вдається відновити нормальну ходьбу навіть босоніж.

Підбори впливають на коліна, так як коліна теж є амортизаторами. Коліна є самими великими суглобами в організмі тому вони беруть на себе дуже велике навантаження. Коли внутрішня сторона колін знаходиться під постійним тиском це призводить до захворювання - остеоартроз.

Підбори впливають на стегна і спину, так як коли ти взуваєш туфлі на високому каблуці, доводиться постійно вигинати спину, витягати шию і випинати сідниці. Ця неприродна поза змушує сильно напружувати сухожилля і зовнішні м'язи стегон, що в слідстві не добре впливає на них. У цей час відбувається тиск на поперек і хребет, що призводить до сильних болів і порушень.

Якщо життя без взуття на підборах неможливо, все одно слід берегти своє тіло і періодично чергувати взуття на підборах, на наступній день взувати, що на плоскій підошві. Якщо ваша робота відповідає тому, що ви повинні ходити на підборах, підбирайте собі не високу шпильку і періодично знімайте взуття, щоб зробити короткий масаж стоп.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що правильно підібрана сумка максимально доповнює образ жінки. Кольори не повинні суперечити один одному. Варіантів поєднань маса, не обов'язково дотримуватися стереотипу, що сумка повинна бути одного кольору з взуттям.