У США провели тести в рамках проекту з розробки лазерної зброї по контракту для армії та випробували бойовий лазер потужністю 60 кіловат від компанії Lockheed Martin.

За інформацією Defence Talk, під час тестів потужність лазерного променя склала 58 кіловат. Американські військові впевнені, що новітня зброя допоможе їм ефективно боротися із безпілотниками, легкими літаками та гелікоптерами противників, а також швидше знешкоджувати вибухові пристрої.

Перевагою лазера над мінометами або артилерійською зброєю є необмежені ресурси, адже з нього можна стріляти, доки надходить енергія від генератора. Крім того, вартість одного пострілу є значно меншою. У лазері США Lockheed Martin використовується технологія, яка дозволяє заощаджувати до 50% енергії.

Розробники зазначили, що лазер можна встановити на будь-яку платформу, в тому числі автомобіль, літак та корабель. Ще у 2015 році інноваційну зброю визнали готовою та заявили про можливість використати її у будь-який момент.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Китаї створили та випробували найпотужніший ультрафіолетовий лазер у світі.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще