"26 січня з 13.30 Дебальцево офіційно можна вважати закритим повноцінним котлом для української армії." - прозвітував у соцмережах один з польових командирів бойовиків Євген Крижин. Він підпорядковується горлівському командиру Ігорю Безлеру.

Вже декілька днів сепаратисти намагаються оточити українських військових під містом Дебальцево Донецької області і взяти їх у котел. Подібний котел уже був у серпні під Іловайськом – тоді в оточенні опинилося близько 5 тисяч українських військових. Зараз під Дебальцево знаходяться близько 8 тисяч наших вояків.

"Дебальцево – друга стратегічна точка для бойовиків ДНР, після Донецького аеропорту. Наші сили там знаходяться в напівоточенні. У бойовиків стратегічна задача – замкнути коло. Дебальцево – це важливий залізничний вузол, котрий має і військове, і транспортне значення." – вважає генерал армії, колишній керівник Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж.

Проте, не зважаючи на заяви сепаратистів, українське керівництво наявність котла заперечує.

"Котла немає. Для того, аби утворився котел, бойовикам необхідно захопити декілька постів та населених пунктів" - заспокоюють в РНБО

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Боєц батальйону Київ-2 Ігор Савчук також говорить про те, що радість бойовиків завчасна і перебільшена.

"Бойовики нікуди не просунулися. Попасна, Санжарівка та 29-й блокпост під контролем ЗСУ. Рашисти провели танкову атаку втратили п'ять танків і відступили", - написав Саквчук у свойому Фейсбуці о четвертій годині.

Волонтер Ксенія Бикова каже, що критична ситуація була 25 січня і загроза лишається досі.

"Точно знаю, що вчора було достатньо одного танкового батальйону, щоб закрити оточення. Атаку відбили,але ж ії можуть повторити із посиленням, як це вже бувало. Підтвердження про посилення наших військ від бійців під Дебальцеве я поки не отримувала", - каже Бикова.