Фронтмен українського рок-гурту O.Torvald, який представлятиме Україну на європейському пісенному конкурсі, напередодні Євробачення розповів порталу Знай.ua, як його група потрапила до Національного відбору.

Євген Галич в інтерв’ю для нашого сайту поділився спогадами про те, як власне починався гурт O.Torvald. Адже в рідній Полтаві музиканти називались рок-гуртом "Крути педалі". Свою назву вони змінили, вже будучи в Києві.

До столиці хлопці переїхали в 2005 році під час Майдану.

"Коли я в 2005 році приїхав до Києва, ми зустрілися з Кузьмою на Майдані біля сцени і він залишив мені свій номер телефону і сказав: приїжджайте. Ми приїхали і з тих пір дуже подружилися з Кузьмою. Кузьма нам дуже багато допомагав, мені завжди було з ним комфортно, я відчував себе захищеним", - згадує Галич.

Переїхавши до Києва, хлопці пройшли тернистий шлях перш, ніж стали затребуваними.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

"Насправді після переїзду в столицю нас чекав полтавський сценарій - допомагали нам дуже мало, в основному говорили, що ми не формат, перші пару років ніхто виступати не давав, ми грали тільки в барах. Загалом, у нас не було тієї самореалізації, на яку ми розраховували. Довелося знову все збирати «по цеглинці». У 2008 році в розпал кризи, коли корпоративні артисти перестали знімати кліпи, ми зняли їх відразу два, відправили їх на передачу «Міністерство Прем'єр», там наші кліпи сподобалися. Режисер програми запросила мене в якості ведучого - так потроху ми почали з'являтися на публіці, я знайомився з різними людьми з цієї сфери. Я взагалі така людина, яка не намагається просунутися або самоствердитися за рахунок інших, для мене будь-яке знайомство - це шанс чогось навчитися, щось винести для себе ... Так починався O.Torvald ", - розповів Галич.

На прохання пояснити, чому хлопці вирішили змінити назву групи, Галич відповів:

"Чесно, поняття не маю, чому O.Torvald. Цю назву придумав наш колишній гітарист. Напевно це пов'язано з відірватися. Та й міняти зараз назву вже сенсу немає".

Що ж, як кажуть – як ви човен назвете, так він і попливе. Виглядає, що під новою назвою човен полтавських музикантів поплив значно краще.

Схоже, що гітаристи в гурті грають роль каталізатора змін. Якщо колишній гітарист прислужився до зміни назви, то з легкої руки сьогоднішнього хлопці потрапили на відбір. Адже саме йому належала ідея взяти участь у конкурсі.

"Це був січень, ми з хлопцями сиділи на базі - був якраз «мертвий» період і наш гітарист сказав: хлопці, а давайте щось спробуємо робити, давайте візьмемо участь в конкурсі ... Ми легкі на підйом. Вирішили і взяли участь", - згадує Євген.

"Ми йшли на конкурс з відбору, щоб розширити свою аудиторію, відкрити для себе нових слухачів, нові горизонти, нові майданчики для виступів. Вийшло так, що люди нас підтримали і ми ставимося до цього дуже відповідально - всіляко намагаємося виконувати все необхідне в рамках конкурсу, справно працюємо, щоб гідно представити свою країну і щоб люди пишалися нами, але ми не ставимось до цього конкурсу, як до чогось глобального. Зараз у нас взагалі мрія: повернутися назад у своє середовище, писати пісні, грати на фестивалях", - зазначив фронтмен O.Torvald.

Як повідомляв сайт Знай.ua, Женя Галич розповів, скільки заплатив за перемогу у відборі.