Як протистояти віковим змінам? На жаль, вчені ще не придумали таблетку для вічної молодості, але в ході постійних досліджень усе ж вдалося знайти деякі хитрі методи, які допоможуть протистояти природі.

Жінки часто згадують своє дитинство і ті випадки, коли можна було їсти випічку в будь-який час і в будь-яких кількостях.
З віком обмін речовин сповільнюється, і ближче до 25 років ми вже стикаємося з проблемами зайвої ваги.

Разом з порталом "Знай" розглянемо вікові зміни метаболізму.

20+
У жінок пік швидкісної активності обміну речовин припадає на 17-25 років. Але в залежності від індивідуальності кожного організму, активність може початися трохи раніше або пізніше. На активність метаболізму впливають гени і спосіб життя. Чим раніше ми починаємо займатися фізичними навантаженнями, тим довше можемо забезпечити стабільну роботу обміну речовин. У цьому відрізку віку тіло ще нарощує м'язову масу. Для активної роботи метаболізму наш організм витрачає дуже багато енергії, що призводить до того, що ми не набираємо зайві кілограми.
Як стверджують вчені, кожні 10 років на півтора відсотка знижується активність обміну речовин. Приблизно до 30 років жінка починає замислюватися про своє харчування, дотримуватися дієти за періодичного дискомфорту від поганої роботи обміну речовин. При цьому багато жінок мають сидячу роботу, що теж призводить до погіршення обміну речовин.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

30+
Після 30-ти років - це період, коли ми можемо різко набрати зайві кілограми і потім виробляти стратегію, як від них позбавитися. Якщо ви маєте сидячу роботу, цей фактор ще більше погіршує ситуацію, оскільки наша активність знижена, і це призводить до уповільнення метаболізму.
Щоб наростити м'язову масу, необхідно змусити організм виробляти гормон росту. Для цього виконуйте якнайбільше фізичних навантажень, не обов'язково йти в спортивний зал, спортом можна займатися вдома або виділяти щодня час на півгодинну пробіжку.

40+
В цьому віці знову настає пік погіршення метаболізму. Організм готується до завершення дітородного періоду. Падає рівень прогестерону, гормону росту, естрогену. Необхідно скоротити кількість споживаних калорій, щоб підтримувати свою вагу стабільною. Але в цьому випадку теж ніяк не обійтися без фізичних навантажень.
В будь-якому віці нашому організму потрібно стежити за раціоном і нарощувати м'язову масу, щоб підшкірний жир не відкладався. Дослідження вчених показали, що люди, які виконують вправи на кардіотренажерах, менше страждають від зайвої ваги і запобігають її появі. При кардіонавантаженнях наші м'язи продовжують працювати після тренування, що призводить до постійного процесу спалювання жиру. Щоб зберегти силу і колишні форми, вживайте щодня по 100-120 грамів білка.

Раніше портал "Знай.ua" розповів: якщо немає гормонального збою в організмі, обмін речовин буде працювати, як годинник. Іноді важко знайти причину поганого метаболізму, тому, можливо, іноді потрібно шукати вогнища проблеми в інших напрямках.