Будь-які продукти необхідно по особливому зберігати, особливо в жарку пору року. У спеку рекомендується вживати більш легкі продукти, які насичують організм необхідними елементами і вітамінами. Влітку необхідно відмовитися від ряду продуктів, які можуть сильно нашкодити нашому організму і здоров'ю.
Портал "Знай" представляє список продуктів, від яких краще відмовитися вживати влітку.

1. Кава, напої з вмістом кофеїну
Кофеїн викликає спрагу і зневоднює організм. У жаркий час нам постійне хочеться пити, а кофеїн додатково погіршує ситуацію, та як викликає постійне відчуття спраги. Коли наш організм зневоднений, ми відчуваємо втому, головні болі а що найгірше, люди, які дотримуються дієти зневоднення шкодить процесу схуднення.


2. Тістечка, торти, випічка
Ці продукти так само сприяють зневодненню організму. Начинка тортів і прикраси на красивих тортах і тістечках в жаркий час року швидко псуватися. Іноді ми можемо не помітити перші ознаки кислих продуктів і з'їсти шматочок. Отруєння тістечком або тортами дуже важко переноситься організмом.

3. Жирна їжа і копченості
На перетравлення жирної їжі витрачається багато енергії. А як правило, влітку ще додатково доводиться боротися зі спикотними днями, але жирна їжа і спекотні дні ускладнюють цей процес для організму. У літній сезон їжа з м'ясних продуктів швидко псується і можна отримати харчове отруєння.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

4. Алкогольні напої
Сприяють обезводнення, звужує судини, порушує природний теплообмін організму.

5. Морозиво
У жарку пору року нам хочеться охолодитися. Часто ми п'ємо холодну воду, холодні напої і їмо велику кількість морозива.
У морозиві міститься багато цукру, який сприяє зневоднення організму. Від надмірного вживання морозива можна захворіти на застуду або ангіною.

6. Майонез, соуси на основі майонезу
Дуже жирний продукт для травної системи, важко перетравлюється. Якщо заправляти майонезом салат, то страва дуже швидко зіпсується.

7. Чіпси, сухарики
Містять багато солі, ароматизаторів, глутамат натрію. Продукти з вмістом цих речовин в жарку пору року особливо небезпечні.

8. Вулична їжа
Шаурма, гамбургери, різні види вуличної їжі для швидкого перекусу з вмістом м'яса важко перетравлюються і в жарку пору такими продуктами найлегше отримати отруєння.



9. Газовані напої, солодкі напої
Містять в складі велику кількість цукру, цукрозамінники, які зневоднюють організм. Такі види напоїв викликають звикання, особливо в жарку пору року їх хочеться вживати більше.

10. Сирі яйця
В стравах з сирих яєць у жаркий час дуже швидко розмножується сальмонела. Влітку краще вживати добре прожарені яйця або відварені.

Влітку пийте більше очищеної води і вживайте якомога більше фруктів і овочів, особливо, якщо вони вирощені на власній грядці.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що у стародавні століття, букети кропу чоловіки дарували своїм жінкам. Цей продукт прийшов до нас із Середземномор'я. Кріп є цінним продуктом, який насичує наш організм кальцієм, залізом, фосфором, вітамінами груп А, В, С, РР. Кріп містить в собі нікотинову і фолієву кислоту, в ньому присутні ефірні масла, які використовуються для догляду за зовнішністю.
Цей рослинний продукт застосовують при лікуванні шлунково-кишкового тракту, так само він виступає як сечогінний засіб.