Алкоголь не тільки псує зовнішність, але і згубно впливає на наше здоров'я в цілому. Але з приходом довгих вихідних та відкриттям сезону шашликів багато хто дозволять собі випити трохи спиртного напою.

Мінімізувати шкідливий вплив алкоголю на організм допоможуть правильні закуски.

Портал "Знай" дає кілька рецептів закусок, які знизять вплив алкоголю на організм.

Закуска з буряком
Буряк містить бетаїн, який здатний протистояти утворенню хвороби печінки. Особливо ефективною захист буде, якщо є свіжий овоч. Для святкового столу можна приготувати бутерброди з буряком.
Що потрібно робити?
Нарізаємо хліб скибочками, підсушуємо його в духовці. Після чого намазуємо хліб сиром, зверху кладемо порізані шматочки буряка. Бутерброди можна прикрасити зеленню або посипати спеціями за смаком.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Закуска з корисними жирами
Жирні кислоти гальмують всмоктування алкоголю в кров. Завдяки цьому процесу сп'яніння настає не так швидко. Закуски з жирною рибою - відмінна їжа, яка буде давати організму корисні речовини і запобіжить швидке сп'яніння. Для приготування цієї страви можна використовувати скумбрію, осетрину, оселедець.

Вітамін С
Найсильніший антиоксидант, який сприяє детоксикації - вітамін С. На святковому столі обов'язково має бути натуральний сік з цитрусових або заправляйте салати лимонним соком.

Закуска з клітковиною
Клітковина сприяє виведенню токсинів з організму, тому страви, які приготовані з продуктів багатих на нею повинні бути на столі під час будь-якого застілля. Найкращими джерелами клітковини вважаються такі продукти, як: сухофрукти, бобові, курага, сир з блакитною цвіллю, горішки, насіння.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що у горіхах міститься велика кількість білка, а він стабілізує рівень цукру в крові, що покращує самопочуття. Горіхи теж повноцінне джерело клітковини.
Замініть вершкове і рослинне масло на оливкову. В оливковій олії містяться мононенасичені жири. Цей тип жирів знижує ризик серцево-судинних захворювань. Жири оливкового масла допомагають очистити наш організм від холестерину.