16-річної українська дзюдоїстка Дарина Білодід брала участь лише в двох дорослим турніром. Однак уже має титул чемпіонки Європи, здолавши у фіналі росіянку Ірину Долгову в додатковий час.

При цьому українська дзюдоїстка зуміла продемонструвати неймовірний характер і прекрасні дії в захисті, змусивши капітулювати всіх суперниць, інформує Politolog.net.

Шлях Білодід до чемпіонського звання розпочався з двох поспіль вилучень суперниць, завдяки яким юна дзюдоїстка проходила далі. Особливо цікавою була кінцівка чвертьфінального поєдинку проти першого номера посіву сербки Міліци Ніколіч, якою суддя дав третє попередження (червона картка і дискваліфікація) при рахунку 1:0 на її користь за чотири секунди до кінця сутички.

У півфіналі Дарина в додатковий час здійснила вирішальний кидок на ваза-арі, перемігши опытнейшую представницю Угорщини Єву Чернівецьки. Цей же сценарій приніс українці перемогу у фінальній сутичці проти росіянки Ірини Боргової: на старті додаткового часу Білодід розмочила рахунок, зробивши єдиний у фіналі прийом.

Вся вирішальна сутичка пройшла досить нервово для синьо-жовтої дзюдоїстки: на третій хвилині вона заробила два попередження, чим серйозно ускладнила собі життя. Тим не менш, Дарина продовжувала гнути свою лінію, перейшовши в кінцівці в потужну атаку. І якщо в основний час їй не вистачило кілька секунд для проведення прийому, то в додатковий час Білодід отримала ваза-арі за кидок, завоювавши золоту нагороду чемпіонату Європи у 16 років.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

До вашої уваги фото і відео спортсменки з модельною зовнішністю.

Нагадаємо, раніше портал Знай.ua повідомляв, що український гімнаст Верняєв здобув золото і бронзу чемпіонату Європи.