Сьогодні британському співаку Елтону Джону виповнюється 70 років. Скандальна репутація та кричущий імідж – це основні стереотипи, які міцно закріпилися за виконавцем і тягнуться, ніби шлейф, роками.

Втім, насправді в його житті було кілька переломних моментів, про які сам часто згадує, хоча – із неохотою.

Початок кар'єри: каверзні підніжки долі та сімейні драми

Відомий поп-співак, піаніст і композитор не завжди був тим, ким його знають зараз. Навіть ім'я раніше було зовсім інакше: Реджиналд Кеннет Дуайт. Виховувався він у майже спартанських умовах – батько Стенлі Дуайт був командиром ескадрильї ВПС Англії, тому належної уваги приділити йому не міг, обмежуючись виключно суворими правилами та повчаннями.

Рідкі зустрічі із сином, погані стосунки із дружиною далися взнаки і у 1962 році на очах у "майбутнього Елтона" родина розпалася: батьки подали на розлучення. Втім, компенсувати цю втрату зважилася мати, яка віддала сина вчитися грі на піаніно, а пізніше – до Королівської академії музики в Лондоні.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

З музикою по життю: як музикант-початківець досягнув своєї мети

Два роки поспіль молодий Реджиналд грав у складі гурту Bluesology, але після його розпаду вирішив писати пісні для себе. Тоді він взяв за основу вірші нікому не відомого поета Берні Топіна, а вже у 1967 році записав першу композицію Scarecrow. Саме тоді музикант зважився взяти псевдонім і заявити про себе публіці вже як Елтон Джон.

Згодом він зізнався, що не міг побороти наркотичну залежність, яка буквально "переслідувала" його, коли мешкав у Лос-Анджелесі. На початку 80-х років він нарешті замислився над тим, що саме час припинити це і вперше почав говорити друзям: "обережніше з кокаїном". І не випадково – роздратованість, галюцинації, швидка зміна настрою: із цим варто було боротися.

[[{"fid":"178886","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":"1000","width":"2000","class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Популярність пісень Елтона Джона дала поштовх молодим співакам

Цікаво, що одна з пісень (Goodbye Yellow) не тільки стала справжнім хітом, а й надихнула фірму створити окремий бренд морозива на честь концерту Елтона Джона в Вермонті.

[[{"fid":"178887","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":"720","width":"1280","class":"media-element file-default","data-delta":"2"}}]]

Його композиції також часто ставали основою для триб'ют-альбомів. Наприклад, Кейт Буш записала кавер-версію на Two Rooms і одразу після цього пісня почала займати перші місця у хіт-парадах.

"Я хотіла здійснити мрію, навіть стати космонавтом. Тому ця пісня підійшла ідеально", - зізнавалася Кейт.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Елтон Джон виступив на весіллі у відомого російського олігарха.