З квітня місяця українці платитимуть за газ вдвічі більше. Вводять абонплату за блакитне паливо, яка складе 46 гривень, крім того, доплатити доведеться за нормами з розрахунку 4,4 куб. м за кожного зареєстрованого мешканця за користування газовою плитою без лічильника.

Таким чином, якщо на даний момент абонплата складає 31 гривню, то з 1 квітня один мешканець платитиме 72 гривні (46 + 26 грн), за двох зареєстрованих мешканців сума складе 98 гривень (46 + 26*2) і т. д.

Якщо у квартирі встановлений лічильник, то плата буде розраховуватися за показаннями, плюс абонплата.

Це рішення прийняла Національна комісія з врегулювання енергетики та комунальних послуг і дозволила постачальникам газу стягувати плату окремо за доставку блакитного палива і окремо абонплату.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", уряд готує новий законопроект монетизації пільг. Вже до кінця цього року пільговики матимуть можливість отримати належні їм пільги у вигляді саме коштів, якими зможуть розпоряджатись на власний розсуд.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще