У понеділок ввечері, 1 травня, румунські прикордонники затримали 24-річного Михайла Йовдія, сина колишнього голови райдержадміністрації Закарпаття, коли той намагався незаконно вивезти за кордон $400 тисяч готівкою.

Син екс-чиновника їхав разом зі своєю дружиною 23-річною Оленою Йовдій. Свій цінний вантаж подружжя сховало під запасним колесом Maserati, на якій їхали в Румунію, повідомив у Facebook голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

За кермом була Олена Йовдій, а її чоловік сидів на пасажирському місці. Під час огляду автомобіля у міжнародному пункті пропуску "Солотвино – Сігет Мармацієй" румунські поліцейські знайшли в машині $400 тисяч.

При цьому, гроші не були задекларовані ні при виїзді з України, ні при в'їзді до Румунії, що є порушенням законодавства.

Михайло Йовдій — це син Василя Йовдія, керівника партії в Тячівському районі, який не раз обіймав посаду голови Тячівської райдержадміністрації.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

У зв'язку з інцидентом прокуратурі та СБУ доручили ретельно перевірити подію та притягнути до відповідальності митників пункту пропуску "Солотвино", які нібито не побачили гроші під час перевірки.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, 25 квітня, у Львові працівниця фіскальної служби попалася на хабарі.