Підтвердженням спроб Кремля і його терористів на окупованих територіях залякати співробітників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ назвали підрив автомобіля на Донбасі у зовнішньополітичному відомстві України.

Про це йдеться у коментарі вітчизняного МЗС на сторінці в соціальній мережі Facebook.

У відомстві висловили співчуття родині загиблого спостерігача й офіційно окреслили свою позицію з приводу трагедії. На думку українських дипломатів, Росія руками підконтрольних їй маріонеток в ОРДЛО робить усе, аби звести нанівець зусилля України і СММ по стабілізації ситуації на лінії розмежування.

"Закликаємо Росію виконувати свої зобов’язання в рамках Мінських домовленостей та вжити всіх невідкладних заходів з тим, щоб негайно припинити провокації проти спостерігачів ОБСЄ, а також гарантувати повну їх безпеку та безперешкодний доступ СММ до всієї окупованої території ОРДЛО, включно до тимчасово неконтрольованої ділянки українсько-російського кордону", – йдеться в коментарі.

В міністерстві підкреслили, що українська сторона зробить все можливе для забезпечення невідкладного, всебічного і неупередженого розслідування загибелі і поранення співробітників СММ ОБСЄ в ОРДЛО, аби притягнути винних до відповідальності.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", німецький колега Павла Клімкіна Зігмар Габріель натякнув на виведення місії ОБСЄ з Донбасу й озвучив можливі наслідки такого кроку.