Лаври Ілона Маска та Річарда Бренсона не дають спокою засновнику компанії Amazon і главі аерокосмічної компанії Blue Origin Джеффу Безосу. Він вирішив не відставати і створити власну ракету-носій.

Щороку бізнесмен готовий продавати на мільярд акцій свого дітища та інвестувати в будівництво важкої ракети-носія New Glenn, здатної доставляти в космос кораблі і супутники. Її вартість орієнтовно складає 2,5 млрд, повідомляє Reuters.

Безос мріє зробити космічні польоти дешевшими та доступнішими для більшої кількості людей, аби вони могли жити і працювати поза межами Землі. У його найближчих планах – зробити регулярними запуски Blue Origin, що тривають близько 11 хвилин. Протягом одного рейсу шість пасажирів зможуть побачити планету з висоти 100 кілометрів.

За інформацією агентства, на початку березня Безос представив ракетний двигун, що виводитиме на орбіту важкі кораблі. Blue Origin розробляла його з 2011 року, і США планує використовувати в якості заміни російським двигунів.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", компанія Boeing працює над створенням космічних станцій, що використовуватимуться для дослідження Місяця і Марса.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще