У російських в'язницях до політв'язнів досі застосовують нелюдські тортури, подібні тим, які були характерними для КДБ.

Про це в коментарі "ВВС Україна" розповів колишній політв'язень Кремля Геннадій Афанасьєв.

Він зізнався, що період ув'язнення докорінно змінив не тільки його самого, а й ставлення до всього, що відбувається в Україні.

"Я зрозумів, що маю змогу впливати на щось у державі. Зрозумів, що влада України – це її народ. Потрібно брати ситуацію в свої руки. Це був такий період, коли з хлопчика перетворюєшся на чоловіка", - додав Афанасьєв.

Своє перебування у Лондоні він пояснює тим, що хоче відверто розповісти всім, як із ним поводилися майже три роки.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

За його словами, російські в'язниці не гребують нічим із того, що було популярне у 30-х роках. Використовують переважно методи КДБ:

"Я можу розповісти людям про ті жахливі тортури, які до мене застосовувалися. Ті мільйони доларів, які Росія використала для відновлення власної репутації, це лише вуаль, за якою стоїть 1937 рік. Вдягали на голову протигаз, прискали туди газом, я захлинався. Душили пакетами і це було 10 діб підряд. Утримували в таких жахливих умовах, що адекватній людини не зрозуміти", - зізнався він.

Слід відзначити, що Геннадія Афанасьєва звільнили у червні минулого року. Він був незаконно засуджений у 2015 році у справі "групи Сєнцова", тому зараз почав активно боротися за звільнення з російських в'язниць українців.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що українець помер у російському СІЗО.