10 682 житлових будинки, 111 шкіл, 79 садочків та 50 медичних закладів було пошкоджено за майже три роки війни внаслідок російської агресії. Аби їх поремонтувати, потрібно майже три мільярди гривень.

Такі дані опублікував на своїй сторінці у Facebook голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

"Я вже не кажу про об'єкти інфраструктури та масштаби руйнувань по лінії розмежування та на тимчасово окупованій території Донецької області", – написав він.

Учора Жебрівський зустрівся з директором Керівної групи експертів з впровадження програми перетворень в Україні (STAIT) Інгрід Макдональд, представниками ЮНІСЕФ та Офісу Управління ООН з координації гуманітарних справ. Спільно вони визначили пріоритети співпраці на рік.

За словами чиновника, планується відбудова зруйнованих приватних помешкань, відновлення роботи КП "Вода Донбасу", допомога в оснащенні опорних шкіл. Також управлінців та потенційних бізнесменів, які захочуть розвивати в регіоні приватне підприємництво, відправлять на навчання та стажування в ЕС.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", третій день режиму тиші приніс українській армії нові втрати. Бойовики, порушуючи всі домовленості, десятки разів відкривали вогонь і вбили двох воїнів ЗСУ.