Журналістів, які два роки тому викрили корупційну оборудку на експорті, безпідставно звинувачують у наклепі.

Про це повідомляє bihus.info.

Нещодавно кореспонденти, які вели розслідування, отримали офіційний лист від адвоката Дмитра Пурлінського, в якому йшлося, що опубліковані дані були нібито недостовірними. Його підзахисний Павло Демчина, перебуваючи на посаді заступника керівника СБУ провів заходи, після яких остаточно зупинився експорт волоських горіхів з Україні. Аргументував це необхідністю так званих "карантинних заходів".

Восени 2015 року журналісти отримали роз'яснення від Державної фітосанітарної служби – виявилося, жодного "карантину" навіть не передбачалося.

Тепер адвокат Демчини стверджує, що кореспонденти нібито своїм сюжетом "принизили гідність і ділову репутацію підзахисного". Більш того – він вимагає, щоб автори ролику надали особисті паспортні дані, розкрили місце проживання та номери телефонів.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Слід відзначити, що свого часу правозахисник Дмитро Пурлінський займався дев'ятьма справами активістів Майдану, яких звинувачували в "організації масових заворушень", але насправді – вони були черговими жертвами силового розгону.

Пізніше він публічно звинуватив НБУ в ігноруванні законів та захищав компанію ПП "Офір", яку підозрювали у фінансових махінаціях на суму 300 мільйонів гривень. Згодом Пурлінського внесли до Люстраційного списку.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що російського журналіста, який у прямому ефірі назвав Путіна вбивцею, звільнили з роботи.