Курченко живе в маєтку за 35 мільйонів доларів в підмосковному селищі Жуковка та літає приватними авіарейсами на полювання на Камчатку. Він полюбляє елітні ресторани та постійно возить з собою лікаря-реаніматолога на випадок замаху.

Ця інформація стала відома завдяки розслідуванню російського видання The Insider. Причому більшість деталей про життя молодого олігарха журналістам розповіли працівники підприємств Курченка, які тривалий час не отримують зарплату.

За словами одного з інсайдерів, який два роки працював у компанії "Газнефть сервис" і пішов звідти через затримку зарплати, Курченко "кинув" і тих співробітників, яких привіз з Укоаїни, і тих, котрих набрав уже в Росії. Колишній підлеглий каже, що працювати з олігархом було дуже моторошно, оскільки він агресивний, розмовляє сам з собою і часто висловлював неоднозначні погрози на кшталт прикопати когось чи нацькувати ФСБ.

Журналісти з’ясували, що багатий утікач знову шукає водіїв, обіцяючи зарплату в 120 тисяч рублів при графіку дві доби через дві. Серед основних вимог до претендентів: "уміння управляти автомобілем" при необхідності, дуже швидко ", суворо зберігати конфіденційність, мати водійський стаж від 10 років, досвід роботи в кортежі і на броньованому автомобілі". Основний маршрут, що вказаний у вакансії, – Жуковка - Москва-Сіті.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Наприкінці минулого року Курченко втрапив у ДТП під Москвою. Керував автомобілем український водій, який працював без перерви багато днів поспіль.

Незабаром олігарх стане вдруге стане батьком, оскільки його дружина Олена Римаренко, актриса в театрі Олега Табакова в Москві, йде в декретну відпустку.

Серед впливових друзів олігарха в російській столиці – син генпрокурора РФ, бізнесмен Артем Чайка, та заступник міністра промисловості і торгівлі РФ Георгій Каламанов. Курченко веде активне ділове життя та буває в адміністрації президента та уряді Росії, офісах "Роснефти", "Лукойла", "Газпромбанку", ВТБ, "Першого чесько-російського банку", "Роскосмосі".

Охорону олігарха забезпечують майже два десятки охоронців. Дехто з них озброєний травматичною зброєю, а дехто – вогнепальною.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", окупанти дозволили Курченку бурити чорноморський шельф. Тим часом колишня співробітниця олігарха пішла на угоду зі слідством і, визнавши свою провину, отримала п'ять років в'язниці умовно з випробувальним терміном три роки.