19-літній українець, якого незаконно утримують у російському СІЗО, оголосив на суді, що розпочинає безстрокове сухе голодування.

Своєю вимогою Артур Панов назвав екстрадицію в Україну протягом двох тижнів. Адже одне з правопорушень, за яким його звинувачують, відбулося на території України, повідомляють російські ЗМІ.

"Злочин було скоєно частково на території України. Я прагну, щоб мене екстрадували в Україну і судили там. Так, можна сказати, що це свідомий акт суїциду", – заявив сьогодні Панов, звертаючись до колегії суддів.

Суд постановив долучити заяву Панова до матеріалів справи і оповістити про оголошення голодування адміністрацію слідчого ізолятора.

Зазначимо, що це вже третє голодування українського політв’язня. Після того, як суд відмовився визнавати його військовополоненим, Панов 14 лютого оголосив голодування, яке припинив через стан здоров’я 18 лютого. 23 березня він відновив голодування, однак 5 квітня його адвокат оголосив, що через стан здоров'я його підзахисний був змушений його припинити голодування.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

На суді Артур Панов також передав журналістам листа.

"Я живий, живу і буду жити. Буду жити, щоб в один з днів повернутися в Україну до своєї сім'ї, своїх співвітчизників, щоб почати по-справжньому цінувати свободу і власне життя. Поки я буду жити, всі намагання Мордора і його орків якось мене дискредитувати будуть марними. Тому що я відчуваю підтримку, а це значить, що за мною народ, за мною Україна",
– йдеться в листі.

Нагадаємо, 30 квітня у ЗМІ з’явилась інформація про смерть у СІЗО 19-літнього українця Артура Панова, якого російські правоохоронці підозрюють у намаганні вчинити теракт.

Як повідомляв сайт Знай.ua, український консул спростував смерть українського політв'язня у застінках Кремля. Фейк про смерть українця Кремль розпустив для того, щоб "суд" проходив лише за участю прокурора і судді.