Державі повернули історичний будинок авіаконструктора Ігоря Сікорського, першого в світі винахідника гелікоптера. Держпідприємство Міністерства оборони України "Готель Козацький" вже підписало акт прийому-передачі нерухомості.

Про це повідомили в прес-службі військової прокуратури. В повідомленні зазначають, що державне підприємство Міністерства оборони України "Готель" Козацький "та Міжнародний благодійний фонд "Музей історії повітроплавання і авіації ім. Сікорського" уклали в 2000 році договір оренди нежитлового триповерхового будинку площею 1460 м. кв по вулиці Ярославів Вал, де народився і виріс авіаконструктор Ігор Сікорський.

За умовами договору, орендар повинен був відремонтувати і забезпечити охорону будівлі. Однак протягом майже 16 років міжнародний благодійний фонд утримував будинок з грубими порушеннями вимог санітарного стану, що по-суті знищило будівлю.

Військова прокуратура Київського гарнізону зажадала повернути історичну цінність до державної власності. 21 червня 2016 року Київський апеляційний господарський суд залишив без змін рішення суду першої інстанції і задовольнив позов військової прокуратури.

На даний час історичний будинок реально перейшов до власності держави шляхом підписання зазначеного акту прийому-передачі.

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Як повідомляв сайт Знай.ua, в центрі Києва руйнується будинок легендарного винахідника Ігора Сікорського.