У Києві найближчим часом стартує програма "Доступні ліки", за рахунок якої можна буде купувати медичні препарати за доступними цінами. Пізніше такі нововведення запустять в усіх містах України.

Відповідні дані оприлюднені на офіційному ресурсі Міністерства охорони здоров'я.

Знайти потрібну аптеку тепер можливо на google-картах за посиланням https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1cNo0E_o2s-By_2H2y-tR3hUjJqw&ouid=0&usp=drive_open.

За словами в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун,у відомстві вже визначилися із переліком препаратів, які продаватимуть за низькими цінами. Серед них різні групи ліків: від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми.

Документом також визначена країна-виробник, необхідне дозування, форма випуску: http://www.moz.gov.ua/docfiles/dn_20170403_360_dod.pdf.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що у МОЗ прийняли рішення заборонити продаж 89 лікарських препаратів за ціною, що перевищує встановлений урядом ліміт. Передбачається, що в рамках медичної реформи найближчим часом частину вартості ліків компенсуватимуть із державного бюджету.