Третьокласника з Іванкова, що на Київщині, над яким поглумилися підлітки, відправили на реабілітацію. З ним працюють психологи та медики. Неповнолітнім злочинцям загрожує до 15 років ув'язнення.

Про це розповів на у Facebook уповноважений президента з прав дітей Микола Кулеба.

Нагадаємо, троє підлітків жорстко познущалися над 10-річним хлопчиком. Його жорстоко били кілька годин поспіль, катували, кидали в холодну воду, примушували їсти фекалії і лизати сечу. А потім зґвалтували палицею.

Як розповіли місцеві жителі, батьки потерпілого погано доглядали за дитиною: він часто ходив голодним і погано одягненим, через що дитина і стала "здобиччю" агресивних підлітків.

Кулеба уточнив, що 15 та 16-річним кривдникам загрожує тюремний термін до 15 років. Підлітків заарештували без права заставу.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Третього учасника злочину, якому лише 13 років, ймовірно, переведуть до спецзакладу.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, цей інцидент намагалися приховати від керівництва області та громадськості. Справу спочатку кваліфікували як "Хуліганство", розслідування та необхідні експертизи вчасно не провелися, а докази не вилучалися.

Наразі справу перекваліфікували та відкрили кримінальне провадження за тортури і зґвалтування.