Журналіст Заїр Акадиров відвідав черговий курорт в анексованому Криму і показав, як проходить літній сезон в Партеніті.

Відповідне відео він опублікував на YouTube.

"У неділю, 16 липня, побував у Партеніті. Тут дуже гарна природа. Відкривається чудовий вид на Аю-Даг. Але головна визначна пам'ятка - парк "Айвазовське". Правда, через відсутність часу, а парк дуже великий, не встиг потрапити всередину. Прогулянка по ньому зайняла б кілька годин", – написав журналіст.


Повний репортаж з Партеніта дивіться нижче


Один з працівників місцевого кафе розповів, що в Партеніті дуже дорого, але все одно порадив приїжджати на відпочинок. Ціна за чебурек із м'ясом становить 70 рублів. Також журналіст запитав у місцевих бабусь, які продавали поруч з парком інжир по 300 рублів за кілограм, як їм живеться в місті. За словами пенсіонерок, у них дуже низька пенсія – 8000 рублів. Журналіст порадив їм "Триматися", що викликало сміх у літніх жінок.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

За словами Акадирова, його порадувала набережна. Там чисто, вільно і немає самобудів. Однак, безпосередньо біля моря зведений величезний готель. Журналіст показав паркування, де на диво багато машин. Однак пляжі виявилися практично порожніми. Раніше, за його словами, Партеніт був украй затребуваний серед туристів.

Партеніт до російської окупації

На набережній він зустрів москвичів, які опинилися музикантами. Як з'ясувалося, вони вибрали Крим замість Туреччини, тому що їм подобається півострів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в Алушті Акадиров провів експеримент з українською мовою. Незважаючи на дружелюбність і запевнення в тому, що можна спокійно розмовляти, жителі та відпочиваючі періодично боялися давати коментарі.