Спецпредставник Сполучених Штатів Америки по Україні Курт Волкер був шокований тим, що побачив під час свого візиту в зону проведення антитерористичної операції.

Про це повідомив у Facebook прес-центр штабу АТО.

Офіційна делегація Державного департаменту США відвідала прифронтову Авдіївку, де американці змогли на власні очі побачити наслідки "дружнього вогню" з боку російських найманців. Вони поспілкувалися з військовими, представниками військово-цивільної адміністрації та постраждалими мешканцями міста.

Побачене Волкер назвав жахливою трагедією, адже насправді Україна – це квітуча держава.

"Наше головне завдання – відновити цілісність і суверенітет України. Як я зрозумів, це не заморожений конфлікт, а гаряча війна. А ціна небезпечно висока - людські життя", - заявив він.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Представники Держдепу США побували також у відремонтованій школі та на Авдіївському коксохімічному заводі.

Після візиту в Україну Курт Волкер планує провести ряд зустрічей з представниками урядів європейських країн, для того, щоб консолідувати позицію по ситуації в зоні АТО з союзниками нашої держави.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", українська влада покладає великі сподівання на нового спецпредставника США і сподівається, що він займе більш жорстку позицію по відношенню до Росії, ніж його попередниця Вікторія Нуланд.