У мережі українці збунтувалися проти церкви після того, як священик УПЦ Московського патріархату відмовився відспівати загиблу дитину.

Користувачі соцмереж поширюють хештег #принеси_ляльку та закликають народ збиратися та йти з мітингом під Києво-Печерську лавру.

Крім киян ляльки несуть до храму і в Запоріжжі, де стався інцидент. Ляльку принесли навіть до храму в місті Слов'янськ Донецької області, де традиційно сильні позиції Московського патріархату.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Все почалося з того, що священик УПЦ МП не захотів відправити похорон трагічно загиблого двохрічного хлопчика, коли дізнався, що його хрестила церква Київського патріархату.

"Батюшка сказав, що дитина нехрещена, а церква – самозвана. Мати плакала і падала перед ним на коліна, але це не допомогло. Сам священнослужитель пояснив, що в УПЦ МП не визнають УПЦ КП, тож, на їхню думку, всі обряди, що їх було здійснено під заступництвом патріарха Філарета – недійсні", - розповів батько малюка.

Люди обурені таким ставленням священиків до людей, а особливо до невинних дітей.

"Російська Православна Церква у всі часи була частиною імперської влади та надійним інструментом перетворення людей в государевих Холопів-рабів. Путін також використовує своїх священиків для відтворення СРСР. У нас це НЕ пройде, Україна – це Не Росія".

"Схожу в людей терпець луснув", - пишуть українці.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", у Запоріжжі після відмови священика батькам довелося перервати похоронну процесію і шукати адекватного священнослужителя.