В Україні стартує проєкт "100 очей". Він створений на благодійній основі, аби допомогти відновити зір учасникам АТО/ООС.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони України.

Проєкт існуватиме для проведення операцій діючим військовим та ветеранам, які мають вади зору з діагнозом травматична катаракта.

Дана проблема виникає тоді, коли травмується кришталик ока при пораненні самого ока.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови
Показати ще

Наголошується, що під час військових дій бійці змушені діяти всупереч інстинкту самозбереження. Найчастіше страждає саме зір.

Важливо зазначити, що на час післяопераційної реабілітації прибули з інших міст України військовослужбовців і ветеранів бойових дій забезпечують житлом.

Також у майбутньому планується здійснювати операцію не тільки для військових, але й їхніх сімей. Якщо вони також були жертвами війни на Сході України. Варто зазначити, що даний проєкт триває й досі.

Нагадаємо, що шкарпетки для героїв: львівська пенсіонерка "взула" пів української армії, - справжній подвиг

Як повідомляв портал Знай.ua, у Львові створять перший в Україні хаб для жінок-ветеранок

Також Знай.ua писав про те, що на подяку і у пам'ять людям, які подарували свої органи для хворих, біля Вінницької міської лікарні з'явилася яблунева "Алея життя".