В Одесі 2 лютого, у неділю, очікується мінлива хмарність. Дощу не передбачається, натомість час від часу з-за хмар буде виглядати сонечко. Про це розповіли на сайті Sinoptik.

Метеорологи обіцяють, що в цей день повітря прогріється до 12 градусів тепла, а вночі похолодає до 6 градусів вище нуля.

Надзвичайно теплим цей день був у 1899 році, до 14 градусів тепла. А дуже холодним – в 1964 році, тоді вдарили морози до 22 градусів нижче нуля.

Погода в Україні 2 лютого, Укргідрометцентр

За народним календарем, цього дня, 2 лютого, вшановували преподобного Євфимія Великого. Наші пращури називали цей період «Фимкиными хуртовинами». По тому, як сильно на вулиці мело сніг, помічали майбутню погоду. Вважалося, що якщо 2 лютого мете снігопадом, то і на Масляний тиждень слід очікувати сильних хуртовин. Якщо день був похмурим, але не сніжним, то і заметілі почнуться пізно. Сонце і чисте небо опівдні на Єфімія обіцяли теплу і ранню весну.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Якщо горобці хохлились і всідалися на гілки щільними рядами, то незабаром варто було чекати сильного похолодання.