Голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець занепокоєний тим, що приватні фірми паразитують на державних шахтах, повідомляє сайт «Обозреватель»

«Лава на приватних вугільних пластах, що належать фірмам сина Януковича Олександра, обладнується за рахунок держінвестицій, при цьому використовується обладнання, що належить державній шахті», - прокоментував Михайло Волинець візит міністра енергетики і вугільної промисловості Ігоря Насалика на шахту «1/3 Новогродівська».

Натомість, ситуація на держаних шахтах погіршується.

«Туди йдуть величезні держінвестиції, встановлюється дороге високоякісне обладнання, все це буде працювати на приватній лаві, — стверджує профспілковий лідер. — При цьому поруч розташовується державна лава, яка не оснащена і на якій вже кілька років не ведуться роботи. Але міністра турбує тільки видобуток вугілля з незаконно захоплених пластів, які будуть приносити прибуток приватним структурам. З цього можна зробити тільки один висновок — міністр не тільки має свої інтереси в цій злочинній схемі, але і не приховує їх», - обурюється Михайло Волинець.

Перспективні вугільні пласти цих шахт були на 20 років передано в оренду фірмам ТОВ «Шахта «Росія» і ТОВ «Шахта «1/3 Новогродівська», повідомляли «Наші Гроші». Ці приватні компанії були зареєстровані в один день - 27 лютого 2012 року за однією адресою в м. Новогродівка Донецької області. Власником фірми був Олександр Сичинава – голова наглядової ради «Всеукраїнського банку розвитку», який належав синові президента Віктора Януковича Олександру. Обидві фірми дублювали в собі назви відповідних шахт державного підприємства «Селідоввугілля».

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За даними видання «Економічна правда», контроль за колишніми активами Олександра Януковича на українській території отримав народний депутат від фракції БПП Максим Єфімов. Це київський виставковий центр "Парковий", генеруюча компанія "Донбасенерго" та дві вугільні шахти - ТОВ «Шахта «Новогродівська 1/3» і ТОВ «Шахта «Росія».