5 вересня на власній сторінці в Facebook виконуючий обов’язки голови Державної фіскальної служби Мирослав Продан заявив, що подає у відставку. Причина, начебто, дуже благородна – уряд нарешті оголосив конкурс на посаду голови ДФС, а Продан хоче брати в ньому участь.

«Щоб унеможливити конфлікт інтересів і будь-які спекуляції з цього приводу, вирішив попросити уряд призначити іншого виконувача обов’язків ДФС» - пише пан Продан.

Уряд не зміг відмовити Продану і задовільнив обидва його прохання. М. Продана звільнено саме тоді, коли митниця перебуває під пильним оком правоохоронців (що виявилось не випадковістю !), а на місце в.о. голови ДФС призначено Олександра Власова, людину, яку ще декілька тижнів тому сам Продан відсторонив від посади начальника Одеської митниці в зв’язку із скандалом навколо контрабандиста Амінєва, повідомляє "Політолог".


Тож що все ж таки лежить в основі таких пертурбацій в фіскальній службі? За інсайдерською інформацією, яка неодноразово просочувалась в мережу Інтернет, Генпрокуратура та СБУ активно працює по М. Продану. Його підозрюють у здійсненні злочину, зокрема у незаконному збагаченні на суму близько десятка мільярдів гривень.
Так, в колишнього очільника митниці велика кількість дорогої нерухомості, в тому числі і закордоном. Згідно з ухвалою Печерського райсуду від 9 серпня, Продан за допомогою довіреної особи Віталія Астахова придбав два об’єкта нерухомості в м. Бодрум, Туреччина вартістю в 562 тисяч доларів, що точно перевищує його офіційні доходи, навіть з урахуванням річних заощаджень.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Крім того, в наступника одіозного Романа Насірова достатньо також нерухомості та транспортних засобів, які Продан намагався приховати, записавши на близьких родичів. Зокрема, мова йде про квартиру у м. Києві, вул. Андрющенка Григорія 6-Г, кв. 277 з вартісним ремонт і меблями, вартістю близько 250 000 – 300 000 доларів США.

Також є дві квартири у м. Вінниця, бульвар Свободи, будинок 1, кв. 58-59, вартістю близько 70 000 доларів США кожна; житловий будинок у Київській обл., Києво-Святошиньскому р-он, с. Стоянка, вул. Лісова 9, вартістю понад 1 000 000 доларів США; три квартири ЖК «Французький квартал» у м Києві, вартістю, враховуючи ремонт, меблі та техніку, близько 150 000 доларів кожна.

Автопарк Мирослава Продана вийшов не небагато дешевшим. Два автомобіля «Ленд крузер 200», Mercedes-Benz Gle 350d, Mercedes-Benz S-350D та інші, середньою вартістю 100 000 доларів кожний, загалом до 500 000 доларів США.

Також, понад 20 млн. гривень Проданом було витрачено на придбання квартир у елітних столичних житлових комплексах, таких як «Бульвар фонтанів», ЖК - Освіти 16, апартаменту з виходом на море у м. Одеса, вул. 13 станція Фонтану. Крім того, мільйони доларів США Проданом М.В. було інвестовано у будівництва ЖК «Набережний квартал» у м. Вінниця, який будується його командою із порушенням більшості будівельних норм та стандартів.