Детективи НАБУ повідомили міністру інфраструктури Володимиру Омеляну про підозру в незаконному збагаченні та декларуванні недостовірної інформації.

Про це «Слову і Ділу» розповіли в прес-службі відомства.

«Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили міністру інфраструктури України про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 3 статті 368-2 та статтею 366-1 Кримінального кодексу України», – зазначили в Бюро.

За даними слідства, Омелян із 2008 року до квітня 2015 витратив щонайменше 3,45 млн грн гривень, що не співпадає з його доходами. За інформацією Бюро, міністр у період із 2000 року до квітня 2018 року отримав 2,17 млн грн офіційного доходу.

Детективи НАБУ також з'ясували, що в 2015 році Омелян набув у власність активи, законність підстав отримання яких не підтверджена доказами й вартість яких значно перевищує його законні доходи. Йдеться про новий позашляховик BMW X5 2015 року випуску, готівку в сумі 90 тисяч доларів та 25 тисяч євро. Загальна вартість таких активів на той час становила 4,23 млн грн.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Крім того, слідство встановило факти внесення міністром інфраструктури недостовірних відомостей до електронних декларацій. Так, у е-декларації за 2015 рік вартість незадекларованих міністром активів, які перебувають у власності чи користуванні, а також видатків становила щонайменше 3,034 млн грн, у 2016-му – понад 8,024 млн грн.

«До декларацій за два роки посадовець умисно не вніс інформацію про позашляховик BMW X5, фактичним власником якого він є та який перебував у його володінні й користуванні. Не зазначені в е-декларації за 2015 рік видатки на оренду будинку, в якому фактично проживав міністр та члени його родини. Роком пізніше міністр не задекларував факт постійного користування в 2016 році іншим заміським будинком та земельною ділянкою», – додали в НАБУ.

Крім того, міністр вніс недостовірні відомості про вартість автомобіля Volvo S80 2007 року випуску, придбаного в 2016 році.

У НАБУ додали, що наразі вирішується питання про обрання Омеляну запобіжного заходу.