Довгострокові беззаставні кредити під 3% річних зі спеціальним страхуванням ризиків та один фіксований податок на гектар землі. Саме такими мають бути першочергові кроки відродження вітчизняного сільського господарства, йдеться у повідомленні на сайті Батьківщина.

Про це пише Юлія Тимошенко на своїй сторінці у Facebook, презентуючи черговий ролик щодо Нового економічного курсу.

«Ми введемо один фіксований податок на гектар землі та назавжди зупинимо рейдерство. Ми ніколи і нікому не дозволимо забрати у селян землю. Ми надамо довгострокові – на 5-7 років – кредити під 3% річних. І не під заставу, а під спеціальне страхування ризиків», – запевняє лідер «Батьківщини».

Підтримка фермерів. Новий економічний курс

Українські політики люблять на кожному кутку розповідати про те, яка багата, родюча та квітуча українська земля… А українські фермери не люблять розповідати… Тому, що у них на це немає часу. Їм треба працювати. І видобувати цю квітучість та родючість буквально з-під землі. Своєю працею, мозолями і потом… Взагалі, українське фермерство - це такий собі феномен, що існує всупереч обставинам, а не завдячуючи їм. Держава, яка б мала на руках цих фермерів носити, здебільшого їм шкодить… Непосильні податки і побори, відсутність доступних кредитів, відсутність будь-якої допомоги – все це державна аграрна політика України на сьогодні… А ще – рейдерство… Справжня “чума” українського бізнесу і фермерства. Буквально днями на Харківщині відбулася чергова спроба бандитського “відбору” землі у фермера з Харківщини. З погрозами, зброєю та стріляниною. Фермерство в Україні сьогодні - це різновид бойових дій. Але вони тримаються. Всупереч всьому. Любов до праці, до країни, до роботи на землі – веде їх по життю. Ми маємо бути невимовно вдячні цим людям. Однак самої подяки мало! Ми мусимо створити достойні цивілізовані умови праці для тих людей, що годують країну. І це - в нашому Новому економічному курсі. Ми це зробимо!

Posted by Юлія Тимошенко on Thursday, 13 September 2018

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Українське фермерство Юлія Тимошенко називає феноменом, «що існує всупереч обставинам, а не завдячуючи їм». На думку політика, держава, замість носити землеробів на руках, здебільшого їм шкодить.

«Непосильні податки і побори, відсутність доступних кредитів, відсутність будь-якої допомоги – все це державна аграрна політика України на сьогодні», – констатує Голова партії.

На переконання Юлії Тимошенко, концепція відродження АПК, яку запропонувала «Батьківщина», подолає і справжню «чуму» українського бізнесу та фермерства – рейдерство. І вітчизняні поля перестануть бути місцем збройних сутичок, як це часто буває сьогодні.

«Буквально днями на Харківщині відбулася чергова спроба бандитського «відбору» землі у фермера з Харківщини. З погрозами, зброєю та стріляниною. Фермерство в Україні сьогодні – це різновид бойових дій», – обурюється Тимошенко.

Лідер «Батьківщини» впевнена: загалом Новий економічний курс, який буде презентовано 21 вересня, змінить стратегію роботи українського агросектору – дозволить фермерам не торгувати сировиною, а забезпечити весь світ готовою продукцією.

«Це Новий економічний курс, і я впевнена в його успішності», – додала Юлія Тимошенко.